Geschiedenis

Geschiedenis

De Vlas transport heeft een rijke geschiedenis. Door flexibel mee te groeien met de markt en de mogelijkheden, door kansen te grijpen én te creëren en met gerichte strategische bedrijfsovernames heeft de Vlas Transport een prominente plaats veroverd in het noordelijk vervoerslandschap.

Voorstad van Londen
Vanuit de beurtvaartdienst ‘Prins van Oranje’, die voer tussen Harlingen en Leeuwarden, werden de activiteiten geleidelijk uitgebreid. In eerste instantie bestond de vracht vooral uit vee, bestemd voor de veemarkten van Leeuwarden en Sneek. Verder werd veel kaas naar Harlingen vervoerd vanuit de Leeuwarder Frico en Lijempf-fabrieken. In die tijd werd Harlingen ‘voorstad van Londen’ genoemd vanwege een lijndienst naar Hull.

Familie de Vlas
Vier generaties de Vlas gaven en geven leiding aan het bedrijf. Sake-Jan de Vlas uit Witmarsum stond aan de wieg van het bedrijf. Hij concentreerde zich vooral op vervoer over het water. Zijn zoons Jan en Hotze de Vlas bouwden het wegvervoer uit door slim te anticiperen op de nieuwe ontwikkelingen. De derde generatie Sjeek was samen met echtgenote Lolkje en zoon Arnoud (de vierde generatie) verantwoordelijk voor de schaalvergroting.

De Vlas Transport en de toekomst
De Vlas Transport: van een pruttelende beurtdienst naar een modern bedrijf met 50 auto’s, 50 medewerkers, een distributiecentrum van 3000m2, eigen garage en klanten om trots op te zijn.

 

De Vlas Transport: vanuit een ondernemende geschiedenis klaar voor de toekomst!